Dituro beleeft de droom van elke doelman: scoren met een uittrap

Keeper scoort vanaf eigen helft met uittrap

De Argentijnse keeper Matias Dituro van de Boliviaanse club Bolivar moest opmerkelijk veel pers te woord staan na het competitieduel met San Jose de Oruro. Niet vanwege een fraaie safe of juist een blunder. Nee, vanwege een bijzonder doelpunt dat hij maakte vanaf eigen helft.

San Jose de Oruro joeg op bezoek bij Bolivar bij een 2-1 achterstand op de gelijkmaker. Diep in blessuretijd ving Dituro de bal en omdat de keeper van de uitploeg mee naar voren was gekomen, zag Dituro zijn kans schoon.

Met uiterste precisie trapte hij de bal richting het lege doel en daarmee beleefde hij de droom van iedere doelman: scoren vanuit een uittrap. "Ik wist dat als ik de bal zou vangen, ik hem naar hun doel kon schieten zoals ik nu deed", zei de gevierde man na afloop. "En met dank aan God werd het een doelpunt."