Belangstellenden verzamelen voor de Arena voor het tekenen van het condoleanceregister voor Johan Cruijff
NOS VoetbalAangepast

'Meer dan kippenvel bij gedachte aan Johan Cruijff Arena'

Dat de Amsterdam Arena de naam van Johan Cruijff gaat dragen, heeft voor veel louter positieve reacties gezorgd. Van BBC-presentator Gary Lineker tot Ajax-talent Abelhak Nouri: iedereen kan zich vinden in de naamsverandering.

"Eindelijk, geweldig. Hier moet je trots op zijn", zegt Nouri bij de Cruyff Run, die hardlopers van het Olympisch Stadion naar de Arena voerde om op de geboortedag van Cruijff stil te staan bij zijn gedachtegoed.

"Cruijff staat voor Ajax", gaat Nouri verder. "Als jij dan voor die club mag spelen, dat maakt het nog groter. Of ik kippenvel heb? Meer dan dat."

Ook een andere Ajacied, Donny van de Beek, is trots. "In de kleedkamer hebben we het er al over gehad: het moet nu eens een keer veranderen. Mooi nieuws dus."

Swart had al zo'n voorgevoel

Cruijffs oud-ploeggenoot Sjaak Swart kan zijn geluk niet op. "Kijk, je hoopt er steeds op en uiteindelijk is het toch gebeurd. Ik was er ook van overtuigd. We hebben het vaak geroepen en ik dacht echt: het gaat vandaag gebeuren."

'Meer dan kippenvel bij gedachte aan Johan Cruijff Arena'

Er ligt nu nog een intentieovereenkomst, maar wethouder Eric van der Burg ziet het niet meer misgaan. "Ajax wil het, de Arena wil het, Amsterdam wil het en alle supporters willen het. Waarom zou het dan nog fout gaan? Alles is juridisch afgedekt..."

Twitter

Op Twitter ging de naam van Johan Cruijff ook weer viral. Onder anderen Lineker plaatste een bericht over zijn oud-trainer bij Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl