De voorgevel van het zwembad
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Per direct maatregelen bij Haags zwembad

Het Zuiderparkzwembad in Den Haag neemt per direct maatregelen om de overlast in het zwembad te beperken. Er zijn beveiligers ingezet, iedereen van 14 jaar en ouder moet zich legitimeren en op zaterdagmiddag, zondagmiddag en in de vakanties houden extra medewerkers toezicht.

Het zwembad kwam vorige week in het nieuws door een brief van anonieme oud-medewerkers die schreven over de overlast die zou worden veroorzaakt door jongens met een Marokkaanse of Turkse achtergrond. In het zwembad zouden wekelijks vrouwen en meisjes worden aangerand. Mensen zouden bang zijn om naar het bad te komen.

In een eerste reactie op de brief zei wethouder Rabin Baldewsingh dat hij maatregelen niet nodig vond. Hij herkende zich niet in de kritiek van de briefschrijver. Er zou geen sprake zijn van aanranding in het bad.

Nu wel voldoende reden voor maatregelen

Baldewsingh is in gesprek gegaan met werknemers van het zwembad. Zij zeiden dat ze zich voor het grootste gedeelte niet herkenden in de anonieme brief, zegt hij tegen Omroep West. "Meerdere medewerkers vertellen dat zij het gehad hebben met de anonieme briefschrijvers. Zij zijn trots op hun zwembad en hun team, en geven aan met elkaar hard te werken aan de kwaliteit van het zwembad. Elementen uit de brief herkennen zij wel."

Die elementen zijn voor de wethouder nu wel voldoende reden om maatregelen te nemen: "Het wangedrag van groepen bezoekers vind ik onacceptabel. De medewerkers geven aan dat het vooral op zaterdagmiddag, zondagmiddag en in de vakanties voorkomt dat jongeren zich onderling misdragen en de medewerkers uitschelden. Overigens geldt dit laatste ook voor volwassen ouders die met hun kinderen aan het zwemmen zijn."

Advertentie via Ster.nl