Sarina Wiegman en Foppe de Haan
NOS VoetbalAangepast

Bondscoach Wiegman: Noorwegen kunnen wij ook verslaan

Bondscoach Sarina Wiegman is redelijk blij met de loting voor de kwalificatie voor het WK vrouwenvoetbal van 2019. "Het had iets gunstiger gekund, maar ook veel slechter...", aldus Wiegman.

Oranje is ingedeeld in een poule met Noorwegen, Ierland, Slowakije en Noord-Ierland. Op papier is Noorwegen de moeilijkste tegenstander voor Oranje, maar volgens Wiegman is het een te nemen horde.

"Noorwegen is een topland. Maar we hebben laatst ook tegen Frankrijk en Amerika gespeeld. Die zijn verder dan Noorwegen, vind ik. Ze hebben een nieuwe coach en zijn wel op de goede weg, maar Noorwegen is zeker geen team dat wij niet zouden kunnen verslaan."

Bij de WK-kwalificatie in 2015 zat Oranje ook bij Noorwegen in de poule. Nederland werd toen tweede achter de Noorse voetbalsters.

Eerst het EK

Ierland, Slowakije en Noord-Ierland lijken de zwakkere broeders, of in dit geval zusters, in de poule.

"Dat is wel moeilijk in te schatten", zegt Wiegman. "Ierland is een fysiek sterke ploeg. Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik over Slowakije heel weinig weet. Daar gaan we ons rustig in verdiepen, maar dat doen we dan na het EK."

Daniëlle van de Donk, Vivianne Miedema, Kika van Es en Shanice van der Sanden vieren de overwinning op Japan tijdens de Algarve Cup in maart 2017

Openingswedstrijd EK

Op het Europees kampioenschap, dat op 16 juli begint in Utrecht, speelt Nederland de openingswedstrijd tegen Noorwegen.

De voorbereiding voor dat toernooi verloopt voorspoedig, aldus de bondscoach. "We hebben veel oefenwedstrijden gespeeld. In juni spelen we nog tegen Japan en Oostenrijk en dan gaan we echt richting het EK. We zijn op de goede weg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl