De interim-premier poseert in de gevangenis

Interim-premier Curaçao heeft het wel heel gezellig met gevangenen

  • Dick Drayer

    Correspondent Curaçao

  • Dick Drayer

    Correspondent Curaçao

Op Curaçao is met verbazing gereageerd op foto's van interim-premier Gilmar Pik Pisas. De ex-politieman, die ook interim-minister van Justitie is, poseerde amicaal tussen gevangenen van de SDKK-gevangenis.

De foto's werden verspreid door de Dienst Voorlichting in Willemstad op sociale media en in de ochtendbladen op het eiland. Te zien is hoe Pisas zich vrijelijk beweegt tussen de gevangenen die hem met ontbloot bovenlijf amicaal begroeten.

De interim-premier was op bezoek om poolshoogte te nemen van de situatie voor zowel de gevangenen als de bewakers, schrijft de voorlichtingsdienst. Op sociale media wordt gesproken van een verkiezingsstunt.

  • Gobièrnu di Kòrsou
    De ex-politieman is niet alleen interim-premier, maar ook interim-minister van Justitie
  • Gobièrnu di Kòrsou
    De foto's werden verspreid door de Dienst Voorlichting in Willemstad
  • Gobièrnu di Kòrsou
    De interim-premier kreeg krijgt kritiek op Curaçao vanwege zijn amicale houding met gevangen
  • Gobièrnu di Kòrsou
    De interim-premier inspecteert een cel

Curaçao kiest vrijdag een nieuw parlement. De voormalige Bon Futuro-gevangenis is een apart kieslokaal, waar zo'n 200 gevangenen hun stem uitbrengen. Pisas is van de MFK, de partij van oud-premier Gerrit Schotte.

Pisas kwam deze week al negatief in het nieuws omdat hij een commissie ontsloeg die gaat over de besteding van geld uit het criminaliteitsfonds. Justitie stort daar alle opbrengsten in van het afpakbeleid. Het gaat om geld uit criminele activiteiten en verkochte inbeslaggenomen goederen. Pisas zou zelf over dat geld willen beschikken.

Pikant detail is dat de net veroordeelde gokbaas en MFK-partijfinancierder Robbie dos Santos daar binnenkort 18 miljoen euro in moet storten.

De interim-premier in het gezelschap van gevangenen en medewerkers van de gevangenis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl