Maria Sjarapova

De sport van dinsdag bij de NOS

Maria Sjarapova kreeg in juni 2016 een schorsing van twee jaar opgelegd wegens het gebruik van het verboden middel meldonium. Nadat de Russische speelster in beroep was gegaan bij het internationaal sporttribunaal CAS werd die straf teruggebracht naar vijftien maanden, wat tot gevolg heeft dat Sjarapova woensdag voor het eerst weer officieel in actie zal komen op de tennisbaan.

De vijfvoudig grandslamwinnares heeft de voorbije maanden intensief getraind om bij haar rentree goed voor de dag te komen. De NOS besteedt in het Sportjournaal en in Nieuwsuur aandacht aan de terugkeer van de Russische tennisvedette. In Langs de Lijn En Omstreken is de rentree van Sjarapova eveneens onderwerp van gesprek.

Het EK voetbal voor vrouwen staat komende zomer op het programma, maar vandaag zullen de Oranje Leeuwinnen even hun vizier gericht hebben op het WK van 2019. Vanmiddag vindt namelijk de loting plaats voor de kwalificatie van dat toernooi en zal dus duidelijk worden welke hindernissen de Nederlandse speelsters moeten nemen om de eindronde te bereiken.

Groenendijk in Langs de Lijn En Omstreken

Om 21.00 uur is Alfons Groenendijk te gast in Langs de Lijn En Omstreken. De Leidenaar haalde een kunststukje uit door als opvolger van de ontslagen trainer Zeljko Petrovic ADO Den Haag voor degradatie te behoeden.

Groenendijk: dit hebben we samen gedaan

De uitzendingen van dinsdag 25 april

Tijd Programma Medium
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl