Serena Williams in januari na het winnen van de Australian Open
NOS SportAangepast

Baby inspireert Serena Williams tot rentree

Serena Williams heeft onomwonden laten weten dat haar zwangerschap allerminst een reden is haar loopbaan te beëindigen. In een bericht op Instagram zegt ze dat haar baby een inspiratiebron is om terug te keren op de baan.

De Amerikaanse is in blijde verwachting van haar eerste kind en kijkt uit naar de geboorte. "Ik kan niet wachten om je te ontmoeten en ik kan niet wachten om je volgend jaar in mijn spelersbox te zien", schrijft een stralende Williams op Instagram.

Afgelopen week kondigde Williams (35) haar zwangerschap aan via social media met de tekst "20 weken".

Weer nummer 1 van de wereld

De 23-voudig grandslamkampioene had maandag overigens meer reden tot juichen. Williams keerde door haar falende concurrenten terug op de eerste plaats van de wereldranglijst.

Het beicht van Serena Williams op Instagram

De Amerikaanse kwam voor het laatst in actie toen ze eind januari de titel op de Australian Open won ten koste van zus Venus. Ze was op dat moment al in verwachting.

Reactie op Nastase

Ook liet Williams zich uit over oud-toptennisser Ilie Nastase, die vorige week een discriminerende opmerking over haar had gemaakt en afgelopen weekend als coach werd weggestuurd nadat hij bij het Fed Cup-duel Roemenië-Groot-Brittannië beledigende opmerkingen had gemaakt tegen de Britse speelsters.

"Het stelt mij teleur dat we in een maatschappij leven waar mensen zoals Ilie Nastase zich zo racistisch uitlaten over mij, mijn ongeboren kind en ook nog seksistisch commentaar leveren op mij en mijn collega's."

De ITF heeft al een onderzoek naar Nastase aangekondigd. "Ze hebben mijn volledige steun", aldus Williams.

De post van Serena Williams op Instagram

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl