NOS VoetbalAangepast

Excelsior wil 'sportieve plicht doen' tegen Feyenoord

Excelsior wil 'sportieve plicht doen' tegen Feyenoord

Feyenoord zou over twee weken moeiteloos De Kuip hebben kunnen vullen voor de kampioenswedstrijd tegen Excelsior. Maar het duel wordt 'gewoon' in Kralingen gespeeld, in het kleinste stadion van de eredivisie.

Excelsior-directeur Ferry de Haan, zelf oud-speler van Feyenoord, wil alle schijn van partijdigheid op voorhand wegnemen. "We hebben te maken met zestien andere ploegen en een sportieve plicht. We hebben nog een punt nodig om helemaal veilig te zijn, daar gaan we voor tegen Feyenoord."

Seizoenkaarten

Woudestein, de thuishaven van Excelsior, is weliswaar een knus stadion, maar bovenal toch een stadion met een beperkte toeschouwerscapaciteit. Slechts 4.500 mensen kan Woudestein herbergen. In de wetenschap dat hun club daar officieel kampioen kan worden, hebben Feyenoord-supporters er inmiddels duizenden euro's voor over om een kaartje te bemachtigen voor die wedstrijd.

Er werden zelfs massaal zogeheten halve seizoenkaarten opgekocht door de fanatieke Feyenoord-aanhang. "Daar hebben we een stop op gezet", vertelt De Haan, die benadrukt dat Excelsior niet slaafs zal meewerken aan een feestje voor Feyenoord. "Het is wel onze wedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl