Politie deze maand in actie bij betoging Eritreeërs in Veldhoven
NOS Nieuws

Te veel lange en onregelmatige diensten bij politie

Politieagenten hebben vorig jaar opnieuw te veel lange dagen gemaakt, ondanks de belofte van de korpsleiding dat dat niet meer zou voorkomen. In 2013 sprak de politietop met de inspectie af dat de overtredingen in 2015 tot het verleden zouden behoren, maar die doelstelling is bij lange niet gehaald.

Het aantal overtredingen van de Arbeidstijdenwet was vorig jaar bijna 250.000. Daarbij geldt wel dat de politie uitzonderingen mag maken in geval van nood.

Vorig jaar nam het aantal echte overtredingen op de Arbeidstijdenwet wel met 3000 af naar 100.000. Het persbureau ANP vroeg de cijfers op.

Geen verbetering

In de afgelopen jaren is de politie verscheidene keren beboet door de inspectie vanwege de overtredingen. De inspectie tikte de politie bijvoorbeeld op de vingers wegens de lange werktijden bij de Dienst Bewaken en Beveiligen.

Gezien het uitgebreidere takenpakket denkt de politietop niet dat de cijfers spoedig beter zullen worden. Onderzocht wordt ook of de regels kunnen worden veranderd, zodat niet alle overtredingen verantwoord moeten worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl