NOS VoetbalAangepast

Roda JC-coach Anastasiou tekent bij Kortrijk

Ook als Yannis Anastasiou erin slaagt om Roda JC in de eredivisie te houden, zal hij de Limburgse club verlaten. Het Belgische KV Kortrijk meldt dat de Griek volgend jaar hun hoofdtrainer is en dat hij voor drie jaar heeft getekend.

Anastasiou liet eerder al weten met Kortrijk in gesprek te zijn, omdat een nieuwe aanbieding van Roda om zijn aflopende contract te verlengen op zich liet wachten. Roda bezet de vijftiende plaats in de eredivisie en is twee punten verwijderd van de nacompetitie. Willem II en Vitesse zijn de laatste twee tegenstanders.

"Voor mij is een driejarig contract bij KV Kortrijk een hele mooie kans", aldus Anastasiou. "Ik heb er goed en lang over nagedacht, maar tegen deze uitdaging kon ik geen nee zeggen."

Successen

Anastasiou liet zich in 2005 tot Belg naturaliseren. Hij werd als speler in 2000 kampioen met Anderlecht. Zijn trainerscarrière begon de geboren Griek als assistent bij Panathinaikos, Ajax en Reading voor hij hoofdcoach werd van Panathinaikos. Daarmee won hij de Griekse beker en werd hij vicekampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl