Russell Westbrook
NOS SportAangepast

James viert feest, maar Westbrook staat er alleen voor

LeBron James heeft zich met Cleveland Cavaliers als eerste geplaatst voor de tweede ronde van de NBA play-offs. Voor een andere superster, Russell Westbrook, dreigt juist uitschakeling na weer een nederlaag van Oklahoma City Thunder.

Op eigen veld ging Thunder met 109-113 onderuit tegen Houston Rockets, dat met 3-1 leidt. Negentien seconden voor het einde bracht Westbrook het verschil terug tot een punt na een bijzonder een-tweetje met Steven Adams.

Met opzet missen

Zijn ploeggenoot miste met opzet een vrije worp. Hij gooide de bal tegen het backboard en stond die bij terugkomst meteen af aan Westbrook, die het verbouwereerde Houston vervolgens op een driepunter trakteerde.

Het hoogstandje leverde Thunder drie punten op in plaats van een, maar de winst zat er niet in. Met 35 punten, 14 rebounds en 14 assists was Westbrook weer dominant aanwezig, ook op de persconferentie na afloop.

Er kwam kritiek op zijn ploeggenoten, die telkens als Westbrook even op de bank plaatsneemt een reeks punten om de oren krijgen. "Jullie moeten geen wig tussen ons drijven. Het is niet Russell en de rest, we zijn een team. Volgende vraag."

Cavaliers nu al door

LeBron James heeft meer succes in de play-offs. De Cavaliers won in de best-of-seven-serie tegen Indiana Pacers ook het vierde duel (106-102) en is door naar de tweede ronde.

Indiana had weliswaar de vorige drie duels verloren, maar het verschil was nooit groter dan zes punten. De Pacers begonnen ook nu goed aan het thuisduel en bleven het eerste kwart constant aan de goede kant van de score.

Cleveland nam daarna het heft in handen en kwam in het vierde kwart op 96-83. Indiana knokte zich terug, kwam zelfs met 102-100 voor, maar James (met 33 punten topscorer) besliste het duel met een driepunter in het voordeel van de Cavaliers.

Ook Utah Jazz en Boston Celtics wonnen van respectievelijk van Los Angeles Clippers (105-98) en Chicago Bulls (104-95).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl