NOS VoetbalAangepast

Locadia: winnen is mooi, maar het seizoen is verloren

De overwinning in de topper op Ajax (1-0) is voor PSV-spits Jürgen Locadia een doekje voor het bloeden. "Het is een mooi gevoel, maar het is een verloren seizoen", zei de matchwinner.

Dubbel gevoel bij matchwinner Locadia na winst op Ajax

"We hadden dit seizoen geen topper gewonnen, dus dit was ook een revanche op onszelf", aldus de aanvaller, die opnieuw van Phillip Cocu de voorkeur kreeg boven Luuk de Jong.

Trainen met Luc Nilis

Locadia maakte in Eindhoven het enige doelpunt door in de eerste helft met een schitterende vrije trap Ajax-doelman Onana het nakijken te geven. "Ik raakte 'm goed. Ik train er veel op met Luc Nilis (oud-speler PSV, red.), dus vandaag zie je dat die trainingen ook resultaat hebben."

De aanvaller kreeg het in de slotfase nog aan de stok met Ajacied Justin Kluivert. Beide spelers kregen na een handgemeen een gele kaart van arbiter Kevin Blom. "Hij moet mij niet bij mijn nek pakken, die jongen komt net kijken", aldus Locadia.

'Deze is toch lekker'

Phillip Cocu was tevreden dat PSV zijn blazoen heeft kunnen oppoetsen. "Deze zege is toch lekker. De balans is in ieder geval iets beter qua topduels."

Het doet de coach niet veel dat de winst van PSV van doorslaggevende betekenis is voor de titelrace. "Feyenoord heeft een uitstekend en constant seizoen gedraaid. Ze zijn er dichtbij en dat hebben ze zelf afgedwongen."

Cocu: balans in topduels in ieder geval iets beter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl