NOS VoetbalAangepast

Liverpool dreigt Champions League-ticket te verspelen

Liverpool was de aansluiting in de Premier League met koplopers Chelsea en Tottenham Hotspur al kwijt, maar dreigt na een blamerende 2-1 thuisnederlaag tegen Crystal Palace nu ook buiten de topvier te vallen. Daarmee dreigen 'The Reds' kwalificatie voor de Champions League te missen.

Liverpool heeft weliswaar twee punten voorsprong op Manchester City en drie op Manchester United (dat met 2-0 won bij Burnley), maar de twee ploegen uit Manchester hebben beide nog twee duels tegoed. De eerste vier ploegen uit de Premier League verdienen een Champions League-ticket.

Stand in Engeland

Club Punten
1. Chelsea 32-75 (65-27)
2. Tottenham Hotspur 32-71 (68-22)
3. Liverpool 34-66 (70-42)
4. Manchester City 32-64 (63-35)
5. Manchester United 32-63 (50-24)

Voormalig Liverpool-speler Christian Benteke deed zijn oude ploeg de das om met twee goals. De Belg, die vorig jaar overstapte naar Crystal Palace, maakte een kwartier voor tijd de winnende. Philippe Coutinho had Liverpool nog op voorsprong gezet.

Christian Benteke wordt gefeliciteerd

Manchester United kende zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic weinig problemen bij Burnley. De wedstrijd werd in de eerste helft al beslist door goals van Anthony Martial en Wayne Rooney.

De ploeg van José Mourinho is al sinds 23 oktober ongeslagen in de Premier League. Dat de ploeg vijfde staat, is het gevolg van de slechte seizoenstart.

Als het United niet lukt zich rechtstreeks te plaatsen voor de Champions League is er nog altijd de kans om dat via de Europa League te doen. De winnaar van de Europa League plaatst zich namelijk ook voor de Champions League.

Wayne Rooney viert zijn treffer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl