NOS SportAangepast

Na zilver ook EK-brons voor Thorsdottir

Na haar verrassende zilveren medaille op balk heeft Eythora Thorsdottir ook op het onderdeel vloer een medaille veroverd bij de EK turnen. In het Roemeense Cluj was haar score van 13,700 goed voor brons in de finale.

EK-brons voor Thorsdottir op vloer

Thorsdottir stapte aan het begin van haar vloeroefening even van de mat, maar turnde verder een sterke oefening en kreeg een jurywaardering van 13,700. Daarmee voerde ze even de ranglijst aan, maar Elissa Downie ging haar direct daarna voorbij.

Eerste titel voor Melnikova

De Britse, die in Cluj al goud won op de meerkamp en zilver op sprong, veroverde nu zilver met een score van 14,066. Het goud werd een prooi voor Angelina Melnikova. De 16-jarige Russin pakte met 14,100 haar eerste grote individuele titel.

Op haar erelijst stonden al goud met Rusland in de teamwedstrijd bij de vorige EK en olympisch zilver met haar land bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Thorsdottir: minder druk, meer zelfvertrouwen

"Ik moest me echt herpakken na vrijdag", vertelde Thorsdottir over haar teleurstellende meerkampfinale. "Ik vroeg me af: heb ik het nog wel in me? En dan gebeurt dit, ik ben erg blij dat ik in mijzelf ben blijven geloven."

Thorsdottir: "Misschien legde ik me vrijdag te veel druk op. Dus vandaag zei ik tegen mezelf: minder druk, meer zelfvertrouwen. En dan met dit resultaat, dat is echt geweldig!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl