Hakim Ziyech
NOS VoetbalAangepast

Onvermoeibare Ziyech: bij PSV valt zeker wat te halen

Met een uitwedstrijd tegen PSV beëindigt Ajax vanmiddag (16.45 uur) de drukke aprilmaand. Een maand die eind maart werd aangekondigd als de 'maand van de waarheid'. Maar na zes van de zeven wedstrijden is het vat nog niet leeg bij de Amsterdammers. Integendeel.

"Je speelt veel wedstrijden en we trainen gewoon goed. Je wordt fitter en fitter. Natuurlijk ben je een of twee dagen na de wedstrijd wel gesloopt, maar op lange termijn word je daar alleen maar fitter van."

Het is de uitleg van Hakim Ziyech, die ingaat op de energie en veerkracht van zijn ploeg. Hij heeft daarom ook veel vertrouwen in een goede afloop in Eindhoven.

"PSV maakt niet een sterk seizoen door. Daar valt zeker wat te halen. Daar gaan we vol voor. We weten dat we daar moeten winnen om kampioen te kunnen worden."

Ziyech nog vol energie voor duel met PSV

De maand april voor Ajax

TegenstanderUitslag
Feyenoord-thuis2-1
AZ-thuis4-1
NEC-uit5-1
Schalke 04-thuis2-0
sc Heerenveen-thuis5-1
Schalke 04-uit2-3 (wel door naar halve finales)
PSV-uitZondagmiddag 16.45 uur

Donderdagavond werd de tweestrijd tussen Schalke 04 en Ajax pas na 120 minuten beslist. Tussen het einde van Schalke 04-Ajax en de start van PSV-Ajax zit pakweg 65 uur. Dat is inclusief de busreis Gelsenkirchen-Amsterdam en Amsterdam-Eindhoven.

Het is bijna niet te doen, zou je zeggen. Maar omdat Ajax door is naar de halve finales van de Europa League heeft de ploeg juist extra energie gekregen. "We zijn natuurlijk wel gesloopt, maar als je wint komt het minder hard aan. Dus het valt mee", aldus Ziyech.

Statistieken ondersteunen de uitspraak van de middenvelder. Ajax heeft ondanks het drukste programma van alle eredivisieclubs een succesvolle maand achter de rug. Achtereenvolgens werden Feyenoord (2-1), AZ (4-1), NEC (5-1), Schalke 04 (2-0) en sc Heerenveen (5-1) verslagen.

De nederlaag bij Schalke 04 (3-2) deed geen pijn door die 2-0 zege een week eerder.

Hakim Ziyech tijdens de uitlooptraining van vrijdag

Ajax moet zich volgens Ziyech niet druk maken over het feit dat vanmiddag PSV alweer voor de deur staat. "We gaan het op dezelfde manier doen als na de achtste en kwartfinales. Als we niet waren doorgegaan, was het echt een mentale klap geweest. Dan was het moeilijk geweest om ons op te laden voor PSV."

'Een andere functie'

De 'nieuwe' Ziyech, die bij Ajax nog meer een loper is geworden, moet er tegen PSV weer staan. "Het is een andere functie dan de afgelopen jaren. Ik doe mijn best en ik werk voor mijn team. Het is onderdeel van de positie waar ik op dit moment speel."

"Op lange termijn word ik er alleen maar completer van. En dat is belangrijk, dat ik mij verder ontwikkel. Nadeel is dat je soms net wat kracht mist bij een schot op doel. Maar dat hoort erbij en dat zal beter worden."

Genieten van Hakim Ziyech bij Ajax

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl