NOS WielrennenAangepast

Na 'trainen-eten-slapen-repeat' eindelijk weer koers voor Dumoulin

Dumoulin: als niveau nu niet goed is zou dat me zorgen baren

Tom Dumoulin is nog geen twee dagen terug van zijn hoogtestage en meteen wil hij in Luik-Bastenaken-Luik meedoen in de finale.

"Ik hoop dat m'n niveau goed is. Als het niet goed is, dan zou dat me wel zorgen baren voor de Giro", zegt de Limburger een dag voor de start van de heuvelklassieker.

Milaan-Sanremo was vijf weken geleden de laatste wedstrijd die Dumoulin reed voordat hij een trainingsblok inlaste ter voorbereiding op de Giro d'Italia. "Ik ben drie weken op hoogtestage geweest. Da's een lange tijd, maar om top te zijn in de Giro moest dat. Het is goed bevallen."

Trainen - eten - slapen - repeat

Wat Dumoulin daar deed, in de Sierra Nevada en op Tenerife? "Drie weken trainen, eten, slapen en repeat. En dat elke dag. Er is niet zo heel veel te doen. Je zit boven op een berg, je traint hard en je bent de rest van de dag moe."

Vrijdagavond kwam Dumoulin pas terug van zijn berg. "Normaal gezien ben ik na een hoogtestage vrij snel weer goed in orde. Maar ik heb vrijdag wel de hele dag gereisd. Het was niet ideaal, maar dat zijn we als wielrenners wel gewend. Ik kijk er gewoon naar uit om te koersen."

Voor de Giro wilde Dumoulin perse nog een wedstrijd rijden. Dat werd niet de Amstel Gold Race in zijn eigen Limburg, wat een week geleden voor ophef zorgde. "Ik wilde daar zelf ook graag bij zijn, maar als ik de Giro voor het klassement wil rijden is dat een opoffering die ik moest maken", legt hij uit.

Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik

Finale?

In Luik-Bastenaken-Luik moet blijken of die opoffering zich nu al uitbetaalt. Maar Dumoulin houdt wel een slag om de arm.

"Met de allerbesten mee gaan in zo'n specialistische klassieker wordt wel heel erg moeilijk na vijf weken alleen maar trainen. Ik verwacht wel dat ik iets tekort ga komen in de finale", zegt Dumoulin.

"Maar ik hoop wel die finale te halen en echt mee te doen. Misschien moet ik dan passen als de allerbesten gaan. Ik hoop van niet, maar we gaan het wel zien."

Zondag live bij de NOS: Luik-Bastenaken-Luik

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl