NOS SportAangepast

Wevers verwacht gekkenhuis in EK-finale

Wevers kijkt uit naar EK-finale: het wordt een mooie strijd

Sanne Wevers turnt vandaag op de EK haar eerste finale sinds de Olympische Spelen. In het turngekke Roemenië, waar de toeschouwers zorgen voor een geweldige sfeer in het turnstadion van Cluj.

De olympisch kampioene op balk geniet van de Roemeense beleving. "De finale zal een gekkenhuis worden. Het publiek hier is heel erg respectvol naar elke turnster die rondloopt. Dat is heel bijzonder om te merken."

Een van de tegenstanders van Wevers in de finale is Catalina Ponor. De Roemeense doet al jarenlang mee in de top. "In 2004 won zij al goud op de Spelen. Als klein meisje stond ik voor de tv naar haar te kijken en wist ik dat ik dat ook wilde."

Ook in Rio de Janeiro was Ponor een van de finalisten. "Dat we samen in de finale in Rio stonden was heel bijzonder. Ik heb heel veel respect voor haar en ik voelde dat ook van haar kant. Vandaag wordt het een leuke strijd."

Naast Wevers staat ook Eythora Thorsdottir in de finale op balk. Thorsdottir turnt ook nog de finale op vloer.

Deurloo: generale repetitie voor zondag

Bij de mannen komt vandaag alleen Bart Deurloo in actie. De meerkamper plaatste zich als enige van de mannenploeg voor een toestelfinale, op rekstok.

Epke Zonderland is er niet bij op de EK, maar in zijn afwezigheid zou Deurloo voor nieuw Nederlands succes op de rekstok kunnen zorgen. "Jazeker, ik weet dat ik twee goede oefeningen kan turnen", zegt Deurloo met vertrouwen. "En dan is alles mogelijk."

Hij neemt geen extra risico in de finale. "Ik ga precies hetzelfde doen als in de kwalificatie. Alleen dan beter. Ik ga er volle bak in."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl