Anna van der Breggen wint voor de derde keer op rij de Waalse Pijl
NOS WielrennenAangepast

Van der Breggen aast op 'wielerhattrick' in Luik

Of Anna van der Breggen, wielrenster en regerend olympisch kampioene op de weg, ook weet wat een hattrick is? "Dat heb ik de afgelopen week wel geleerd, ja."

Dat komt goed uit, want morgen kan de 27-jarige Van der Breggen in Luik-Bastenaken-Luik zo'n hattrick op haar naam schrijven. Afgelopen zondag won ze in Limburg de Amstel Gold Race en woensdag kwam ze in de Waalse Pijl voor de derde keer op rij als eerste over de streep.

Weet Van der Breggen ook wat een hattrick is?

Zwaarste wedstrijd

Luik-Bastenaken-Luik staat zondag voor het eerst op de kalender van het vrouwenpeloton. In tegenstelling tot de mannen rijden de vrouwen niet van Luik naar Bastenaken en weer terug, maar alleen van Bastenaken naar Luik over 135 kilometer.

Van der Breggen heeft het parcours in de Waalse heuvels al eerder in het seizoen verkend. "Het is misschien wel een van de zwaarste wedstrijden op onze kalender. Het is onafgebroken klimmen, en alles zit in de finale. Het zijn lange en slopende klimmen. Dat is prachtig", zegt ze met een glimlach.

In vorm

Als Van der Breggen zondag Luik-Bastenaken-Luik wint, dan komt ze in hetzelfde rijtje als Davide Rebellin en Philippe Gilbert. Ook die mannen wonnen in een seizoen de drie grote heuvelklassiekers achter elkaar.

Het kan, want de vorm is er. Dat weet Van der Breggen ook. "Als je in vorm bent kun je net nog even wat dieper gaan. Ik weet ook niet hoe dat werkt. Ik rijd gewoon zo hard mogelijk een berg op en dan zien we wel hoe het uitpakt."

Zondag live bij de NOS: Luik-Bastenaken-Luik

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl