Ilie Nastase discussieert met een official tijdens de Fed Cup-ontmoeting Roemenië-Groot-Brittannië

Misdragingen oud-tennisvedette Nastase overschaduwen Fed Cup-duel

De Roemeense Fed Cup-captain Ilie Nastase is door de internationale tennisfederatie (ITF) uit het stadion gezet na diverse misdragingen tijdens het duel met Groot-Brittannië in Constanta. Er hangt de oud-nummer 1 van de wereld een zware straf boven het hoofd.

Tweevoudig grandslamwinnaar Nastase (70) werd zaterdag door officials weggestuurd nadat hij de scheidsrechter, de Britse toptien-speelster Johanna Konta en captain Anne Keothavong had uitgescholden.

De gemoederen liepen dusdanig hoog op dat Konta, die de tweede enkelpartij speelde tegen Sorana Cirstea, in tranen de baan even verliet. De Britse won na de hervatting haar duel door vijf games op rij te winnen, waardoor de stand van de ontmoeting nu 1-1 is.

Discriminerende opmerkingen

De ITF nam ondertussen Nastase's accreditatie af en kondigde direct een onderzoek aan. De tennisfederatie neemt ook de opmerkingen mee die hij eerder in de week maakte over Serena Williams en Fed Cup-captain Keothavong.

Captain Nastase naar de tribune gestuurd bij Fed Cup

Nastase liet zich vrijdag tijdens een persconferentie uit over de bekend geworden zwangerschap van de Amerikaanse. "Laten we maar zien welke kleur de baby heeft. Chocolade met melk?", zei Nastase. Die discriminerende opmerking kwam via Roemeense en Britse media naar buiten.

Nummer hotelkamer

En alsof het nog niet genoeg is, zorgde Nastase donderdag ook voor ophef door zijn Britse collega-captain Keothavong onder het mom van een grap te vragen naar het nummer van haar hotelkamer. De 33-jarige Keothavong kon die opmerking niet waarderen.

Nastase kon zijn verbanning zaterdagmiddag moeilijk verkroppen en richtte zijn frustraties op een Britse journalist, zoals in de onderstaande tweets duidelijk wordt.

Nastase was tussen 1966 en 1988 actief op de professionele tennistour. Hij won 58 toernooien, waaronder zeven grandslamtitels. Twee grand slams won hij in het enkelspel: de US Open (1972) en Roland Garros (1973).

Ilie Nastase

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl