Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Nadal en Ramos naar finale masters Monte Carlo

Rafael Nadal is ten koste van David Goffin doorgedrongen tot de finale van het masterstoernooi in Monte Carlo. De negenvoudig winnaar klopte de Belg met 6-3, 6-1 en staat zondagmiddag in een Spaanse finale tegenover Albert Ramos.

Nadal incasseerde in de eerste set een vroege break, waarna hij de balans in de zesde game herstelde, al ging dat niet van een leien dakje. In de lange game stond het negen keer deuce, waarna Nadal zijn tweede breakpoint verzilverde.

Nadal had daarna geen kind aan Goffin, die na zijn verrassende zege op Novak Djokovic voor het eerst halvefinalist was in Monte Carlo. Nadal sloot het duel na anderhalf uur af met een van zijn vlammende forehands.

Albert Ramos

Ramos was in de halve eindstrijd te sterk voor Lucas Pouille. De 29-jarige Catalaan was met 6-3, 5-7, 6-1 te sterk voor de Fransman.

Na een break over en weer trok Ramos de eerste set vanaf 3-3 naar zich toe. Zijn opslag haperde in de tweede set. Pouille kreeg zes breekkansen en verzilverde er eentje.

In de derde set herstelde Ramos zich. Hij stond in vier servicegames nog maar vijf punten af en sloeg twee keer toe op de service van Pouille, die door pijn in zijn onderrug gehinderd werd.

De linkshandige Ramos, die vorig jaar op het gravel in het Zweedse Bastad zijn enige ATP-titel won, stond nooit eerder in de finale van een masterstoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl