Korrel grijpt naast brons op EK judo

Judoka Korrel verliest strijd om brons

Judoka Michael Korrel is er op de EK in de klasse tot 100 kilogram niet in geslaagd een medaille te veroveren. Hij verloor de strijd om het brons van de Rus Kirill Denisov met ippon.

Korrel werd in de halve finales uitgeschakeld door de Fransman Cyrille Maret (golden score), na overwinningen op de Roemeen Daniel Matei (ippon), de Hongaar Miklos Cirjenics (waza-ari) en de Rus Kazbek Zankisjiev (ippon).

"Ik zit er weer heel dichtbij. Ik kan van deze jongens winnen, maar het gaat erom dat op de belangrijke momenten te doen, want dan haal je een gouden medaille op", baalde Korrel.

"In judo ligt winnen en verliezen heel dicht bij elkaar. Nu sta ik hier met een vijfde plek. Er had zeker meer ingezeten."

Korrel baalt: er had veel meer ingezeten

Voor Noël van 't End (-90 kg) zat het toernooi er na de derde ronde op. Hij verloor van de Serviër Nemanja Majdov.

Ook Tessie Savelkouls (+78 kg) kon geen potten breken. De 25-jarige Gelderse won nog wel haar eerste partij, maar verloor de volgende twee op ippon en werd zevende.