De oprichters van The Motown Movement
NOS NieuwsAangepast

Podcast: het beste uit het Oog

In de weekpodcast van deze week vertellen de Delftse studenten bouwkunde Bob Hendrikx en Ronen Dan over hun ambitieuze bouwproject in Detroit. Samen met een studiegenoot kochten zij voor 1000 dollar een leegstaand pand in het voormalige hart van de Amerikaanse auto-industrie. Ze begonnen The Motown Movement, een beweging die duurzaam wonen betaalbaar wil maken in Detroit.

Oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal en correspondent in Londen Peter Brusse schreef het boek Onder de mensen over zijn vader Rie, "de prins der journalisten". Brusse heeft zijn vader nauwelijks gekend en heeft weinig herinneringen aan hem. Hij vertelt Rob Trip over de vernieuwende vorm van journalistiek van Rie.

De Britse krant The Guardian schreef deze week over een groot schandaal in Wit-Russische weeshuizen. In de hoofdstad Minsk werden bijna honderd ondervoede weeskinderen aangetroffen. Hulpverlener Ria Schraverus kent een van de aangeklaagde weeshuizen.

Speciaal voor Pasen was John Jansen van Galen er deze week met een extra aflevering van zijn Poëzierubriek. Hij vertelt over Paasgedichten, die nog steeds erg populair zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl