NOS SportAangepast

Bertens zet Oranje op gelijke hoogte tegen Slowakije

Fed Cup: Bertens zet Sramková aan de kant

Kiki Bertens heeft de stand in het Fed Cup-duel met Slowakije weer gelijk getrokken. De kopvrouw van Oranje had geen enkele moeite met Rebecca Sramková: 6-1, 6-3.

Richèl Hogenkamp verloor eerder op de dag de eerste partij in Bratislava met 3-6, 2-6 van Jana Cepelová.

De inzet van het play-offduel is een ticket voor de wereldgroep.

Kiki Bertens wordt gefeliciteerd door haar ploeggenoten

Bertens laat Sramková kansloos

Sramková won tegen Bertens in de eerste set nog wel haar eerste opslaggame, maar daarna was de nummer 126 van de wereld kansloos.

Aan het begin van de tweede set leek Bertens (de mondiale nummer twintig) even wat minder scherp en leefde Sramková op. De Slowaakse pakte twee breaks op rij, waarvan de tweede op love. Bertens boog haar achterstand van 0-3 echter om en sloot in stijl af met een ace.

Fed Cup: Hoogenkamp start met verlies tegen Cepelová

Foutenlast komt Hogenkamp duur te staan

Hogenkamp liet tegen Cepelová bij vlagen nog best goed tennis zien, maar de karrenvracht aan onnodige fouten deden haar de das om.

Ze wist de Slowaakse wel vier keer te breken, maar leverde zelf zeven van haar acht servicegames in, waardoor het nooit spannend werd.

Cepelová staat op de wereldranglijst 37 plaatsen hoger (99 om 136) dan Hogenkamp en stapte ook bij de twee eerdere ontmoetingen in 2010 en 2012 als winnares van de baan.

Bertens speelt zondagmiddag in de derde partij tegen Cepelová, gevolgd door Hogenkamp tegen Sramkova de vierde enkelpartij. De afsluitende dubbel is tussen de koppels Cindy Burger/Arantxa Rus en Kristina Kucova/Cepelová.

Bij Slowakije ontbreekt de geblesseerde Dominika Cibulková, de nummer vier van de wereld.

Richèl Hogenkamp (links) krijgt aanwijzingen van captain Paul Haarhuis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl