Zwarte rookpluimen zijn boven de stad te zien
NOS NieuwsAangepast

Grote brand in havengebied Amsterdam onder controle

De brand die vanmiddag in het Westelijk Havengebied in Amsterdam woedde, is onder controle. Een pand waarin meerdere bedrijven zitten is verwoest. De brandweer is nog wel aan het nablussen.

Bij de brand zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Niemand raakte gewond. Wel zijn drie mensen kort na het ontstaan van de brand door ambulancepersoneel nagekeken.

De brandweer verstuurde vanmiddag vanwege de rookontwikkeling een NL-Alert naar mensen in grote delen van Amsterdam en omgeving.

Grote brand in Amsterdam

Vanwege de brand was de afrit Hemhavens op de A10 in beide richtingen enkele uren afgesloten, maar deze zijn weer open. De pont van Amsterdam naar Zaandam vaart vanwege de rookontwikkeling nog niet.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Show afgelast

Door de brand kan een voorstelling van cabaretière Lenette van Dongen in Leeuwarden vanavond niet doorgaan. Een busje met daarin kleding, het decor en technische spullen van de voorstelling staat in een gebouw naast het pand waar de brand woedt. De cabaretière en haar crew mogen van de brandweer het busje niet ophalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl