Coline Devillard tijdens de huldiging
NOS SportAangepast

EK turnen: Volleman vijfde op sprong, goud voor Devillard

Turnster Tisha Volleman heeft bij de EK in Cluj naast een medaille gegrepen. Ze eindigde in Roemenië op het onderdeel sprong als vijfde. De titel ging naar de Française Coline Devillard.

De 17-jarige Volleman mocht in haar eerste EK-finale nog even hopen op een medaille. Ze opende met een Joertsjenko met dubbele schroef (14,400) en kwam na een Joertsjenko met halve schroef en streksalto (14,100) uit op 14,250.

"Ik heb een beetje zitten dromen om deze sprongen op deze manier neer te zetten. Dat dat dan lukt, is wel een beetje onwerkelijk. Beter had gewoon niet gekund", zei Volleman trots op haar vijfde plaats.

Elissa Downie voerde exact dezelfde sprongen uit en won met 14,350 zilver achter de ongenaakbare Devillard, die met 14,467 goud won. Ook Boglarka Devai (14,316) en Maria Paseka (14,283) passeerden Volleman nog.

EK turnen: goud voor Devillard op sprong

Nina Derwael schreef geschiedenis door als eerste Belgische een EK-titel in de wacht te slepen. De 17-jarige Vlaamse zegevierde op het onderdeel brug met een score van 14,633. Ze had zich als tweede voor de finale geplaatst. Jelena Jeremina (14,300) greep het zilver.

Voor Rebecca Downie eindigde de finale in mineur. De Europees kampioene van 2014 en 2016 op dit onderdeel kwam hard ten val, liep daarbij een polsblessure op en kon haar oefening niet voltooien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl