Kenyan Abel Kirui, Ethiopian Feyisa Lilesa, Ghirmay Ghebreslassie, Bedan Karoki Muchiri en Kenenisa Bekele
NOS SportAangepast

Herstelde Bekele jaagt op parcoursrecord in Londen

De teleurstelling eind januari was groot. Kenenisa Bekele wilde tijdens marathon van Dubai het wereldrecord verbeteren, maar halverwege moest de Ethiopiër al uitstappen. Hij was bij de start ten val gekomen en blesseerde daarbij zijn arm en kuit.

Het idee van de wereldrecordpoging was helemaal niet zo gek. De Ethiopiër liep in 2016 in Berlijn naar 2.03.03 en bleef daarmee slechts zes tellen verwijderd van het wereldrecord van 2.02.57. Maar het avontuur in Dubai eindigde dus in mineur.

Blessurevrij

Vier maanden later is hij terug. Zondag (11.00 uur) start Bekele in de prestigieuze marathon van Londen. Hij zegt volledig hersteld te zijn van zijn val in Dubai. "Mijn kuit is genezen en ik ben helemaal blessurevrij, dus ik ben zeer hoopvol gestemd."

Kenenisa Bekele in Londen

Parcoursrecord

Bekele heeft het wereldrecord even uit zijn hoofd gezet. Hij meent wel de vorm te hebben om zondag in Londen het parcoursrecord van 2.03.05 aan te vallen. "Ik ben er klaar voor, mijn vorm is zeker zo goed als vorig jaar in Berlijn", zei de meervoudig olympisch- en wereldkampioen op 5.000 en 10.000 meter.

Het parcoursrecord van Londen werd vorig jaar gevestigd door de Keniaan Eliud Kipchoge, die zondag ontbreekt. De olympisch kampioen maakt zich op voor de spraakmakende poging de marathon voor het eerst onder de twee uur te lopen. Dat moet begin mei gebeuren in het Italiaanse Monza.

2016: Eliud Kipchoge wint marathon van Londen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl