Joost Luiten
NOS SportAangepast

Luiten in middenmoot in Shenzhen

Joost Luiten bevindt zich na de derde ronde van de Shenzhen International in de subtop. Met -4 staat hij 33ste op elf slagen van koploper Bernd Wiesberger.

Luiten kon vrijdag door regen en onweer slechts zes holes spelen, maar zakte wel van de 33ste naar de 54ste plaats. Een dag later moest hij net als 74 andere spelers vroeg de baan op om zijn tweede ronde af te maken. Met vijf birdies, een bogey en een double bogey kwam hij uit op een ronde van 71 slagen (-1).

Luiten begon vervolgens sterk aan de derde ronde met drie birdies op de eerste zeven holes. Daarna wist hij nog vier keer een slag te winnen, maar moest hij ook drie bogeys en een double bogey toestaan: 70 slagen (-2).

Luiten baalt

"Een frustrerende dag. Heel goed spelen maar niet weten te scoren", aldus Luiten op zijn eigen website. "Dertig holes gespeeld en twaalf birdies gemaakt. Maar als je uiteindelijk mijn score ziet, geeft die ook aan dat ik te veel heb weggegeven en te veel fout heb gedaan. Al met al erg balen dat ik niet de aansluiting naar de toptien heb gemaakt, want dat zat er vandaag zeker in."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl