Een lach op het gezicht van Jan-Arie van der Heijden
NOS VoetbalAangepast

Van der Heijden vindt het 'vrij rustig' bij Feyenoord

Er waren weleens twijfels, maar op Jan-Arie van der Heijden kan Feyenoord dit seizoen bouwen. De centrumverdediger staat zijn mannetje, brengt rust en dribbelt zo hier en daar het middenveld in.

Met de stoïcijnse manier waarop hij voetbalt, geeft hij ook antwoord in interviews. De spanning in de eredivisie neemt met het duel toe, maar het doet Van der Heijden ogenschijnlijk weinig.

Rustig

"Ik moet zeggen dat het vrij rustig is rondom de club", vertelt de 29-jarige speler. Speelronde 1 of 31, voor Van der Heijden maakt het weinig uit. "Ik doe niets bijzonders richting de slotfase."

"Waarom zou ik nu ook ineens dingen anders gaan doen? We staan niet voor niets bovenaan de competitie", stelt hij zelfverzekerd vast.

Van der Heijden vindt het rustig bij Feyenoord

Van der Heijden speelt nu in de Maasstad mee om de landstitel. Dat heeft hij deels te danken aan Vitesse, waar hij in vier seizoenen zijn transfer naar Feyenoord verdiende.

Bij Vitesse telt de wedstrijd tegen de Rotterdammers minder dan de bekerfinale, een week later. Van der Heijden is al twee seizoenen weg uit Gelderland, maar kent er nog altijd een aantal jongens.

"Of ik iemand daar gebeld heb? Nee, niemand. Andersom zou ik dat ook niet willen. Dat iemand vraagt of ik het rustig aan wil doen. Dat doe je namelijk toch niet als speler. Ik denk dat Vitesse het duel ziet als generale voor de bekerfinale."

Jan-Arie van der Heijden tijdens een trainingskamp van Vitesse

Je proeft bij de spelers van Feyenoord hetzelfde als bij trainer Giovanni van Bronckhorst: ze praten in interviews liever niet over andere clubs of zaken waar ze geen invloed op hebben. Dan houden ze zich afzijdig.

Noem het saai, noem het slim. Feit is dat ze in Rotterdam bovenaan staan en een volle Coolsingel met de week dichterbij komt.

'Niet doorslaggevend'

Met dit weekend PSV-Ajax op het programma en de zware wedstrijd van Schalke 04 voor de Amsterdammers in het achterhoofd, lijkt er een cruciale speelronde aan te komen.

Al ziet Van der Heijden dat anders: "Ik denk niet dat het doorslaggevend gaat worden. Belangrijk, maar niet meer dan dat. Ik denk dat we tijdens PSV-Ajax in de bus zitten. Dan moeten we zorgen dat we al drie punten op zak hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl