Justin Kluivert
NOS VoetbalAangepast

Ziyech dolt Kluivert na mislukt rijexamen: neem je de auto?

Uiteraard was de sfeer goed tijdens de uitlooptraining van Ajax, een dag na het bereiken van de halve finales van de Europa League. Maar tussen al die lachende gezichten liep één speler met gemengde gevoelens: Justin Kluivert.

Kort daarvoor was de 17-jarige aanvaller namelijk gezakt voor zijn rijexamen. "En dat drukt de pret wel een beetje", sipte hij even. Om ook alweer snel te vervolgen: "maar ja, dat kan gebeuren. Ik ben ervan overtuigd dat ik het de volgende keer wel haal."

Kluivert zakt voor rijexamen

Kijkgedrag

Kluivert zal dan moeten werken aan zijn 'kijkgedrag', want daar schortte het aan volgens zijn examinator, die overigens niet wist bij wie ze in de auto zat.

"Ze had dus ook niet door dat ik de avond daarvoor nog een belangrijke wedstrijd had gespeeld en dat ik pas om drie uur 's nachts thuis was. Maar dat is alleen maar goed, dat ze me beoordeeld heeft als bij ieder ander."

'Verdedigen niet mijn sterkste punt'

In die wedstrijd tegen Schalke 04 had Kluivert het overigens ook niet makkelijk. Hij liep vaker achter zijn tegenstander Sead Kolasinac aan dan andersom en werd na een uur spelen vervangen door Kasper Dolberg.

"Ja, het was een lastige wedstrijd. Ik moest veel verdedigend werk doen en dat is nog niet mijn sterkste punt. Maar ik gebruik dit soort duels om te ruiken aan de top en probeer er beter van te worden."

Justin Kluivert in duel met Sead Kolasinac

Wat dat betreft wordt de buitenspeler op zijn wenken bediend, want zondag wacht alweer de volgende topper. Dan speelt Ajax tegen PSV. Kluivert vreest niet dat die wedstrijd te kort volgt op de slijtageslag in Gelsenkirchen.

Volgens hem is Ajax fysiek in staat om ook in Eindhoven tot het uiterste te gaan. "Vooral omdat we nu inzien dat er een grote mogelijkheid is dat wij landskampioen worden, al hebben we het niet in eigen hand."

Chauffeur

Met het ter sprake komen van de prijzen, keert ook op het gezicht van Kluivert de lach terug. Al doet ploeggenoot Hakim Ziyech nog een speelse poging om daar verandering in te brengen.

"Hee Justin, ga je met de auto naar huis?", grapt de middenvelder. "Jij moet niets zeggen. Jij bent drie keer gezakt!", bijt Kluivert terug, voordat hij achterin een busje van de club plaatsneemt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl