NOS NieuwsAangepast

Promotie topman United Airlines van de baan na 'wegsleepincident'

Een topman van United Airlines kan een beloofde promotie na een incident met een passagier eerder deze maand vergeten. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt. Het bedrijf is tot die beslissing gekomen na ophef over een man die met geweld uit een vliegtuig werd verwijderd. Munoz zou de hoogste baas van United worden.

Topman Oscar Munoz kwam na het incident onder vuur te liggen omdat hij in een eerste publieke reactie geen excuses had gemaakt aan David Dao, de man die met geweld uit het vliegtuig verwijderd werd toen niemand vrijwillig het overboekte toestel wilde verlaten. Van het incident verschenen beelden op internet. In een intern bericht noemde Munoz de passagier disruptief en agressief.

De passagier die uit het vliegtuig is gezet

Later ging Munoz wel door het stof. "Ik bied mijn excuses aan aan dokter Dao, zijn familie, de passagiers op die vlucht, onze klanten en onze werknemers. Dit zal nooit opnieuw gebeuren op een vlucht van United. Dat is mijn belofte."

Het is niet duidelijk wat de gevolgen van het intrekken van de promotie voor Munoz verder zijn. Hij zei eerder dat hij niet van plan was om op te stappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl