David Goffin
NOS SportAangepast

Goffin bezorgt Djokovic slechtste serie sinds 2010

David Goffin heeft verrassend de halve finales van het masterstoernooi in Monte Carlo bereikt. Ondanks een 2-4 achterstand in de derde set won hij met 6-2, 3-6, 7-5 van tweevoudig winnaar Novak Djokovic.

Djokovic, die de vijf eerdere duels met Goffin gewonnen had, slaagde er in de eerste set niet in de lichtvoetige Belg te verslaan in de rally's. Ook op diens forehandcrosses moest hij voortdurend het antwoord schuldig blijven.

Spannende derde set

In de tweede set leken voor Djokovic alle ballen ineens wel tussen de lijnen te vallen. Goffin leverde bovendien in de spannende derde set direct zijn opslag in.

Novak Djokovic is onderuit gegleden op het gravel in zijn duel met Goffin

De taaie Goffin brak echter terug, hield een hoog niveau en sloeg toe op zijn vijfde matchpoint.

Statistiek

Door de nederlaag is Djokovic al vier toernooien op rij voor de halve finales uitgeschakeld. Dat gebeurde hem tussen april en juni 2010 voor het laatst.

Goffin neemt het voor een plaats in de finale op tegen Rafael Nadal, die het tegen de Argentijn Diego Schwartzman opmerkelijk lastig had. De Spanjaard bleek iets vaster en won met 6-4, 6-4.

Schwartzman (ATP-41) zocht voortdurend de backhand van Nadal op tot hij genoeg ruimte had voor een uithaal rechtdoor. Dat leverde veel punten op, maar toch niet genoeg voor setwinst.

In de tweede set kwam de Argentijn een break achter en ook een break voor, maar Nadal bleek over de langste adem te beschikken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl