Alexandre Lacazette (m) scoorde voor Olympique Lyonnais

Olympique Lyonnais bij laatste vier na zinderende penaltyserie

Olympique Lyonnais heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Europa League. In Istanbul werd het net als bij Olympique Lyonnais 2-1. In de verlenging veranderde die stand niet en na een spannende penaltyserie konden de Fransen juichen.

In de eerste helft lag het tempo hoog, waren de overtredingen hard en vaak ook gemeen en waren de kansen eerlijk verdeeld. Anderson Talisca tekende met een schot uit de draai voor de 1-0. Alexandre Lacazette maakte er met een prachtig lobje 1-1 van en zag even later een prachtig gekruld schot op de paal belanden. Ook Anderson Talisca was dicht bij een tweede treffer met een schot dat rakelings naast ging.

Besiktas dringt aan

Besiktas begon sterk aan het vervolg en de Fransen moesten achterin alle zeilen bijzetten. Doelman Lopes kon met een snoekduik nog wel Cenk Tosun van scoren afhouden, maar op de kopbal van Talisca was hij kansloos.

De koploper in de Turkse competitie had kennelijk geen trek in de verlenging, want het bleef Lyon opjagen. Er kwamen over en weer wat kansen en de beste van Besiktas was voor Ryan Babel, die na een schot op de paal van Ricardo Quaresma de bal verkeerd raakte. Mouctar Diakhaby dacht Lyon naar de volgende ronde te koppen, maar doelman Fabricio redde fabelachtig en in de negentigste minuut schoot Lacazette de bal op de lat.