NOS VoetbalAangepast

Bosz: Traoré beter als spits dan rechtsbuiten

Bosz: Traoré beter als spits dan rechtsbuiten

Op de meest prangende vraag kwam geen antwoord: wie is morgen de spits van Ajax in het Europa League-duel met Schalke 04? Ajax-coach Peter Bosz hield zijn troefkaarten geheim.

Wordt het Bertrand Traoré of Kasper Dolberg? Bosz: "Dolberg is fit na zijn blessure. Maar hij moest zondag wel een hele wedstrijd spelen en dat was eigenlijk niet de bedoeling."

Bosz vindt dat Traoré zowel op de rechterflank kan spelen als in de spits. "Maar ik vind dat hij het in de spits beter heeft gedaan."

'Ajax past tactiek tegen Schalke 04 niet aan'

Favorietenrol

Na de uitstekende 2-0 zege van vorige week heeft Ajax donderdag de rol van favoriet in Gelsenkirchen. Bosz laat dat gegeven van zijn schouders glijden. "Het wordt een andere wedstrijd. Zij moeten. Wij zullen dezelfde spelopvatting hanteren als altijd. We passen onze tactiek niet aan."

Hoewel Bosz beseft dat Ajax een goede kans maakt om voor het eerst in twintig jaar weer de halve finales van een Europees toernooi te bereiken, wil de coach nog niet te ver vooruitkijken. "De grootste fout die we kunnen maken is over de wedstrijd van morgen heen kijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl