Ravage bij het appartementencomplex dat werd getroffen door een gasexplosie
NOS NieuwsAangepast

Bewoners 15 appartementen Veendam na gasexplosie niet naar huis

Zo'n 20 tot 25 bewoners van appartementen in Veendam moeten vannacht ergens anders slapen. Hun woningen zijn nog niet veilig verklaard na de explosie van vanochtend. Burgemeester Swierstra bevestigde op een persconferentie vanmiddag dat sprake was van een gasexplosie.

Komende nacht worden de appartementen gecontroleerd door inspecteurs, die ook de stabiliteit van het complex gaan onderzoeken. Morgen wordt bekend wat er met de woningen gaat gebeuren. Ook is dan duidelijk of en wanneer de bewoners naar huis kunnen om hun spullen op te halen.

De bewoners verblijven voorlopig bij vrienden of familie of in hotels. De gemeente zet beveiliging in bij het getroffen appartementencomplex , omdat sommige woningen vrij toegankelijk zijn door de ontploffing.

Dode

Bij de explosie kwam een man om het leven. Hij was de bewoner van het appartement waar de ontploffing plaatsvond.

Mogelijk heeft de man, die bekendstond als een overlastgever, de gasexplosie bewust veroorzaakt. De politie doet daar nog onderzoek naar.

Drie mensen raakten lichtgewond bij het incident. Burgemeester Swierstra sprak van een klein wonder dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl