NOS SportAangepast

Van der Breggen: als team gereden vandaag

Van der Breggen: ik blijf die Muur verschrikkelijk vinden

"Heel tof om deze te winnen." Anna van der Breggen kon niet anders dan met trots terugkijken op haar prestatie in de Waalse Pijl, die ze voor de derde keer op rij op haar naam schreef. Maar ze vergat niet haar ploeggenoten bij Boels Dolmans bij de zege te betrekken. "Ongelooflijk hoe wij als team gereden hebben vandaag."

Het was een kwestie van geduld geweest, vertelde na afloop de Zwolse die gisteren haar 27ste verjaardag vierde. "Het is een wedstrijd die altijd laat opent, omdat het lastige gedeelte pas op het eind zit. Ik kwam uiteindelijk met mijn ploeggenoot Lizzie Armistead en Katarzyna Niewiadoma voorop. Dat was perfect. Nadat Lizzie één keer was gegaan, kon ik wegkomen."

Verschrikkelijk

De olympisch en Europees kampioene mocht solo aan de afsluitende Muur van Hoei beginnen, maar dat maakte de klim er niet makkelijker op. "Ik blijf dat ding verschrikkelijk vinden! Hij is gewoon heel zwaar en heel steil."

Het was bovendien in de aanloop schipperen geblazen. "Je wil vóór de Muur al een voorsprong opbouwen, maar tegelijkertijd weet je ook dat die Muur er nog aankomt. Je moet ervoor zorgen dat je die nog wel opkomt."

Hattrick

Met de Amstel Gold Race van afgelopen zondag en de midweekse Waalse Pijl op zak lonkt met Luik-Bastenaken-Luik in aantocht, een koers die zondag voor het eerst voor de vrouwen op het programma staat, een fraaie hattrick.

"Tuurlijk, dat zou mooi zijn. Dat is een prachtige wedstrijd die er bij is gekomen. Een van de zwaarste van het jaar, denk ik. Zelf winnen is leuk, maar als ik een ploeggenoot aan de zege kan helpen, is het ook goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl