Arno Havenga geeft aanwijzingen tijdens het OKT
NOS SportAangepast

World League-finale toch met Nederlandse waterpolosters

De Nederlandse waterpolosters hebben zich toch geplaatst voor de finale van de World League. Dankzij de uitslagen van dinsdag gaat de formatie van bondscoach Arno Havenga als beste Europese nummer twee naar het finaletoernooi in Shanghai.

Oranje eindigde als tweede in de groep achter Rusland, dat dinsdag Griekenland kansloos liet (20-11). In de andere groep klopte Hongarije Italië (12-10), waardoor Italië net als Nederland op zeven punten uitkwam.

Omdat Nederland drie zeges boekte en Italië maar twee, neemt Havenga met zijn ploeg in juni in China toch deel aan de finale.

Verdiend naar Super final

Havenga vindt het terecht dat Oranje en niet Italië naar de Superfinal gaat. De bondscoach doelt op de veel zwaardere poule van de Nederlandse waterpolosters. "Ik vind dat we het verdiend hebben. Wij hadden immers met Rusland en Griekenland twee loodzware tegenstanders, terwijl Italië met Frankrijk in de poule twee vrijwel zekere zeges mocht noteren."

"Na het verlies tegen Rusland in december in Utrecht was plaatsing voor de Super Final ver weg, maar we hebben ons geweldig terug in de race geknokt", geeft Havenga zijn ploeg een compliment. "Dit geeft veel vertrouwen voor de komende zomer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl