Arjen Robben baalt in Madrid
NOS VoetbalAangepast

Robben voelt zich bestolen; einde seizoen voor Neuer

Arjen Robben toonde zich dinsdagavond laat na de verloren kwartfinale tegen Real Madrid (4-2 na verlenging) zwaar teleurgesteld. Vooral de arbitrage moest het ontgelden.

"We zijn bestolen", stelde de Nederlandse vleugelspeler na afloop tegenover Viasat Sport. "Het is zonde voor deze wedstrijd die met twee topteams een genot was om naar te kijken."

Kassai

De Hongaarse arbiter Viktor Kassai en zijn team zagen onder meer in de verlenging bij twee treffers van Cristiano Ronaldo een buitenspelsituatie van de Portugese sterspeler over het hoofd. Ook was de tweede gele kaart voor Robbens ploeggenoot Arturo Vidal twijfelachtig.

Bij Real Madrid daarentegen mocht Casemiro blijven staan ondanks enkele overtredingen waarvoor de Braziliaan een tweede gele kaart verdiende.

Ancelotti en Vidal voelen zich bestolen in Madrid

Fluit

"Normaal spreek ik niet over de scheidsrechter maar in dit geval zijn het zijn cruciale beslissingen die deze kwartfinale beslissen", aldus Robben. "Dat is een grote domper want de wedstrijd was reclame voor het voetbal maar beslist door iemand met een fluit."

Ook Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge bekritiseerde de arbiter. "Ik heb nog nooit zo veel woede gevoeld over de afloop van een wedstrijd. Pure woede, omdat we zijn bedrogen, in de ware zin van het woord", fulmineerde de topman van de Duitse club.

Viktor Kassai geeft een strafschop an advies van Makkelie

Real won dinsdag in de verlenging met 4-2. Scheidsrechter Kasai keurde volgens velen twee duidelijke buitenspeldoelpunten goed. Aanvaller Arjen Robben van Bayern voelde zich bestolen en coach Carlo Ancelotti noemde de serie missers van Kasai onaanvaardbaar.

Rummenigge vergeleek de wrange uitschakeling met de historische finale in 1999, toen Bayern op de overwinning afstevende, maar Manchester United met twee goals in blessuretijd een achterstand van 0-1 nog omboog in een 2-1-zege. "Ook deze wedstrijd was te krankzinning voor woorden.''

Manuel Neuer

Neuer

Manuel Neuer hield aan het duel een fractuur in het bot van zijn linkervoet over. Dat meldde Bayern München woensdag. De Duitse doelman blesseerde zich bij de derde goal van Christiano Ronaldo, de 3-2 in de verlenging.

"Na de eerste onderzoeken is de diagnose een botbreuk in zijn linkervoet", stelde Bayern in een verklaring. De botbreuk gaat de 31-jarige Neuer acht weken aan de kant houden. Hij zal dit seizoen dan ook niet meer in actie komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl