Jamie Vardy wordt getroost door Jose Maria Gimenez en doelman Jan Oblak van Atlético
NOS VoetbalAangepast

Leicester verlaat CL met opgeheven hoofd en applaus

Koel en zakelijk maakte Atlético Madrid in de kwartfinales van de Champions League een einde aan het Europees avontuur van Leicester City, maar nadat het laatste fluitsignaal had geklonken lieten de Spanjaarden blijken wel degelijk oog te hebben voor het sprookje dat de Engelse club de voorbije maanden schreef.

In plaats van uitbundig te juichen, probeerden veel spelers van Atlético hun tegenstanders na afloop troost te bieden. Trainer Diego Simeone gaf zelfs alle spelers van Leicester een hand en applaudiseerde voor het Engelse publiek. "We leefden negentig minuten in angst", liet hij weten.

Na de 1-0 zege vorige week in eigen huis had Atlético Madrid in de return genoeg aan 1-1 om de halve finales van de Champions League te bereiken.

Diego Simeone troost Jamie Vardy

Sinds Leicester vorig jaar als kleine club de titel veroverde in de Premier League, kan het op veel sympathie rekenen in de voetbalwereld. "De hele club kan trots zijn op deze campagne", liet trainer Craig Shakespeare weten.

"We moeten meer van dit soort avonden willen", ging hij verder. "Dat moeten we nastreven. We hebben alles gegeven, we kunnen enorm trots zijn, maar het is geen schande om van Atlético te verliezen."

Opgeheven hoofd

Jamie Vardy, die nog wel voor de gelijkmaker zorgde, sprak woorden van gelijke strekking. "Het mocht niet zo zijn. We hebben onze lol gehad en kunnen met opgeheven hoofd afscheid nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl