Li Jie zorgde ervoor dat Nederland de zege op Turkije niet meer kan ontgaan
NOS SportAangepast

Tafeltennissters hebben geen kind aan Turkije

De Nederlandse tafeltennissters komen in september op de EK in Luxemburg uit in de Championship Division. Oranje had in Schiedam geen kind aan Turkije.

Na het afhaken van sterspeelster Hu Melek kwam de Turkse bond te elfder ure met het verzoek om de return niet in Turkije, maar ook op dinsdag in Schiedam te spelen, waar de heenwedstrijd op het programma stond. De Nederlandse tafeltennisbond NTTB ging daarmee akkoord.

Savas Ertufan, de Turkse vice-voorzitter van de tafeltennisbond ontkent dat het verzoek van zijn kant kwam. "Het was iets wat gewoon ter sprake kwam. En iedereen vond dit de beste oplossing."

Voor Oranje kwamen Li Jie, Britt Eerland en Kim Vermaas in actie in het eerste duel. Zij staan op de wereldranglijst veel hoger dan hun Turkse opponentes en dat was te zien. Alleen Vermaas stond een game af. Een ticket voor het hoogste EK-niveau was al zeker toen Li Jie in de return de eerste twee games won.

Nederland won beide duels uiteindelijk met 3-0. In zes partijen werden slechts drie games weggegeven.

Politieke spanningen

Eind maart werd besloten om de interland in Turkije met twee weken uit te stellen naar volgende week dinsdag vanwege de politieke onrust tussen Nederland en Turkije. Bondscoach Elena Timina had aangegeven vanwege de spanningen liever niet in Turkije te spelen. Met het verplaatsen van het duel naar Schiedam was dat probleem van de baan.

Britt Eerland vat het kort en bondig samen. "Het was raar. Maar ik ben ben blij dat het zo is afgelopen. Zonder incidenten. Ik denk dat tafeltennis daar ook een te kleine sport voor is."

Bondscoach Elena Timina denkt er net zo over. "We waren klaar om te gaan. Maar ik ben blij dat het niet hoeft."

Tafeltennisters winnen 'uit' en thuis van Turkije

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl