Thomas Erdbrink en Roel van Broekhoven bij de uitreiking vorig jaar
NOS NieuwsAangepast

Wie wint journalistenprijs De Tegel? Kijk hier live

In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag worden vanavond de Tegels uitgereikt, de belangrijkste journalistieke prijzen van het jaar 2016. De uitreiking is vanaf 20.30 uur te zien in een speciale tv-uitzending op themakanaal NPO Nieuws en via een livestream op NOS.nl.

Er zijn Tegels in verschillende categorieën: nieuws, verslaggeving, achtergrond, interview, onderzoek en talent. Daarnaast is er de Storimans Tegel voor het beste camerawerk, genoemd naar cameraman Stan Storimans die in 2008 tijdens zijn werk in Zuid-Ossetië om het leven kwam.

In iedere categorie zijn drie nominaties. In de categorie verslaggeving zijn dat: 'Frontlijn Sirte', een serie reportages uit Libië in de Volkskrant, 'Bij ons in #Molenbeek', een productie van NOS op 3 over de Brusselse wijk Molenbeek, en 'Dossier: faillissement V&D, een serie verhalen in NRC en nrc.next.

Nieuwsuur-journalist Bas Haan won vorig jaar in de categorie onderzoek

In de categorie onderzoeksjournalistiek zijn er nominaties voor het programma Argos van de VPRO (De lange arm van Turkije), dagblad De Limburger (De malafide transportwereld) en de Volkskrant (AIVD onderzocht contacten Wilders). Alle overige Tegel-nominaties zijn hier te vinden.

Vorig jaar ging er onder meer een Tegel naar Nieuwsuur-journalist Bas Haan, voor zijn verhalen over de Teevendeal. Gerben Kuitert, Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar vielen in de prijzen voor hun berichtgeving over FC Twente. Roel van Broekhoven kreeg een Tegel voor een vierdelige serie met correspondent Thomas Erdbrink in Iran.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl