The City, het financiële hart van Londen
NOS NieuwsAangepast

Beurs Londen verliest flink na aankondiging Britse verkiezingen

De financiële markten zijn onrustig gestart na het lange paasweekeinde. In Londen werden de grootste verliezen genoteerd. Daar sloot de belangrijkste beursgraadmeter met een min van 2,5 procent.

Als oorzaak van de flinke koersdaling wordt onder meer gewezen naar de aankondiging van de Britse premier May. Zij wil dat er vervroegde verkiezingen komen in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee hoopt ze extra steun te krijgen om de Britten op haar manier uit de Europese Unie te leiden.

In Amsterdam sloot de AEX 1,2 procent lager. Staalbedrijf ArcelorMittal daalde met ruim 6 procent als gevolg van de lagere prijs voor ijzererts. Ook in Frankfurt en Parijs kleurden de borden rood.

Kansen

Beleggers die uit zijn op snelle winsten zien wel kansen met de aankondiging van May. Volgens hen zou er onzekerheid kunnen ontstaan waardoor de koersen de komende tijd flink op en neer zullen gaan. Daar is ook veel geld mee te verdienen.

Andere reden voor het pessimisme op de beurzen waren onder meer dalende grondstofprijzen, die de aandelen van grondstofbedrijven geen goed deden. Ook menen analisten dat er nog werd gereageerd op de onrust rond Noord-Korea.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl