Li Jie (l) samen met bondscoach Elena Timina (r)
NOS SportAangepast

Tafeltennissters hoeven toch niet naar Turkije

De Nederlandse tafeltennissters hoeven niet naar Istanbul voor de return tegen Turkije in de play-off om een plaats in de Championship Division, de hoogste klasse van de EK. De Turkse tafeltennisbond heeft besloten af te zien van de wedstrijd in eigen land.

Die wordt nu vanavond al, aansluitend aan het eerste treffen, in Schiedam gespeeld.

Eind maart werd nog besloten om de interland in Turkije met twee weken uit te stellen tot volgende week dinsdag. De Europese tafeltennisbond (ETTU) deed dat na overleg met de nationale bonden vanwege de politieke onrust tussen Nederland en Turkije.

De Nederlandse bond had een verzoek gedaan om de wedstrijd te verplaatsen, nadat bondscoach Elena Timina had aangegeven liever niet naar Turkije af te reizen vanwege de diplomatieke crisis en de dreigende taal van president Erdogan.

Turks besluit

De Turkse bond ziet nu af van de thuiswedstrijd vanwege een blessure van Hu Melek, de regerend Europees kampioene. Zonder Melek, die over een week nog niet hersteld zal zijn van haar blessure, heeft de Turkse ploeg vermoedelijk weinig kans tegen Nederland.

De winnaar speelt op de EK in september (Luxemburg) in de Championship Division en de verliezer in de Challenge Division.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl