Het peleton van de Amstel Gold Race trekt door Limburg

Opnieuw fietsen gestolen bij Amstel Gold Race

Het is een vervelend terugkerend fenomeen: fietsendiefstallen tijdens de gisteren gehouden toerversie van de Amstel Gold Race, waaraan 15.000 mensen meedoen. Ook dit jaar werden weer dure fietsen ontvreemd.

Volgens een woordvoerder van de politie Limburg waren er dit jaar "een paar gevallen" van fietsendiefstal voorafgaand aan de toertocht. Concrete cijfers ontbreken nog. Meldingen komen uit onder meer Gulpen en Valkenburg.

Niet alleen recreatieve fietsers zijn getroffen. In de nacht van donderdag op vrijdag werden de fietsen van de Poolse wielerploeg CCC Sprandi Polkowice gestolen. Uiteindelijk vond de politie 16 van de 18 fietsen terug.

Doorsnee liefhebber

"Het gaat om heel dure racefietsen van carbon met een waarde van duizenden euro's",legt de politie uit. "Die zijn niet van de doorsnee liefhebber, maar van mensen die zich voorbereiden op lange wedstrijden en daar het materieel voor hebben."

Mensen die meedoen aan toertochten worden gewaarschuwd om op de spullen te letten. "Zet het niet 's nachts in de auto, want dat valt op."

Wie er achter de diefstallen zitten is nog niet bekend. Er is nog niemand opgepakt. "Wij denken dat het geen gelegenheidsdieven zijn, maar mensen die doelbewust dit soort fietsen stelen", zegt de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl