In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Schaap geslacht en gevild in weiland 'ik zag alleen maar resten'

Een lugubere vondst vanmorgen in een weiland bij het Noord-Hollandse Halfweg, vlak bij Amsterdam. De eigenaar van vijf schapen trof een van zijn dieren dood aan. Het schaap was geslacht en gevild.

"Toen ik vanmorgen mijn stukje land opliep, zag ik maar vier van de vijf schapen. Soms verstopt er eentje zich achter een boom, maar dit keer niet", vertelt eigenaar Herman Wentzel, die de schapen als hobby houdt.

Hij liep verder het land op en zag dat een deel van het hek kapot was en dat de voederbak was omgevallen, toen wist hij dat het mis was. "Vervolgens zag ik alleen maar resten van het schaap."

Gistermiddag rond 17.30 uur keek hij voor het laatst bij zijn schapen. Alle vijf leefden toen nog. Herman denkt dat de schaap puur voor het vlees is geslacht. "Het lijkt erop dat degene die dit deed verstand van zaken heeft. Ik vond alleen een aantal ingewanden en de vacht. Het vlees en de botten waren verdwenen."

Kleinkinderen

Herman neemt regelmatig zijn kleinkinderen mee naar de schapen. Ook dit weekend waren ze bij hem, maar vanwege het slechte weer bleven zij thuis. "Ik ben vandaag blij met het slechte weer, want stel je voor dat mijn kleinkinderen dit hadden gezien."

Het is nog niet duidelijk wie de slachtpartij op zijn geweten heeft. De politie heeft sporenonderzoek gedaan en hoopt dat er getuigen zijn die iets hebben gezien of gehoord hebben. "Maar de kans is klein, want het is midden in de nacht gebeurd en het weiland ligt behoorlijk afgelegen." Toch hoopt hij nog op een tip. "De schapen zijn toch een soort huisdieren voor mij".

Ondertussen kijkt Herman of hij zijn weiland beter kan beveiligen. "Ik denk aan schrikdraad, maar ik zal kijken of er meer mogelijkheden zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl