In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Pakketten met drugs aangespoeld in Zeeland en Groningen

Op de stranden in Zeeland en in de Groningse Eemshaven zijn pakketten met drugs aangespoeld.

In Zeeland gaat het waarschijnlijk om cocaïne. Daar werden de pakketten afgelopen nacht en vanmorgen vroeg gevonden langs de hele Zeeuwse kust, van Schouwen-Duiveland tot aan Zeeuws-Vlaanderen. De politie wil niet zeggen om hoeveel drugs het gaat en waar de pakketten precies zijn gevonden.

Waarschuwing

"Negen van de tien keer geven we geen ruchtbaarheid aan het aanspoelen van drugspakketten", zegt een woordvoerder van de politie tegen Omroep Zeeland.

"Maar vanwege de verwachte drukte op het strand en het feit dat wij op zondagmorgen met auto's actief hebben gepatrouilleerd, komen we nu toch naar buiten met een waarschuwing. Treft u een drugspakket aan? Blijf dan bij het pakket en bel 112."

Eemshaven

Ook in de Groningse Eemshaven spoelden verschillende pakketten met drugs aan. Ze waren volgens RTV Noord verpakt in karton en plastic en hadden de grootte van een videoband. Een voorbijganger belde de politie na het vinden van meerdere van dit soort pakketjes.

Of de vondsten in Groningen en Zeeland met elkaar te maken hebben, is nog niet bekend. De twee politiekorpsen hebben wel contact met elkaar over de zaak.

Het gebeurt vaker dat vanaf schepen op zee bewust pakketten drugs worden gedumpt om het spul zo aan land te krijgen.

Advertentie via Ster.nl