Blijdschap bij Nigel Hasselbaink van Excelsior

Excelsior is slap Vitesse de baas

Excelsior heeft in eigen huis een belangrijke en meer dan verdiende 1-0 overwinning geboekt op Vitesse. De nummer vijf van de eredivisie had niets in te brengen tegen de degradatiekandidaat.

De Arnhemmers hadden in april al drie keer gewonnen, maar kwamen er in Rotterdam in de eerste helft helemaal niet aan te pas. Excelsior leek in niets op de dit seizoen soms zo zwalkende ploeg en viel naar hartenlust aan.

Uitblinker Nigel Hasselbaink opende in de dertiende minuut de score. Op aangeven van Mike van Duinen schoot hij hard en hoog binnen. De 26-jarige aanvaller had na een heerlijk een-tweetje met Stanley Elbers ook de 2-0 op zijn schoen, maar doelman Eloy Room lag in de weg.

Nigel Hasselbaink viert de treffer met zijn ploeggenoten

Vitesse spartelt

Bekerfinalist Vitesse kroop na rust ietwat uit het wak waarin het voor rust spartelde, maar veel verder dan een kopbal van aanvoerder Guram Kashia kwam het niet.

Excelsior viel door de lichte Arnhemse druk wel wat terug op eigen helft. Maar nog steeds waren de beste kansen voor de Rotterdammers. Zo legde Hasselbaink de bal loepzuiver klaar voor Elbers, maar opnieuw redde Room.

Gescoord werd er niet meer, maar de supporters op Woudestein maalden daar weinig om; een nieuw seizoen in de eredivisie is weer een stapje dichterbij.

Bij Vitesse liep Ricky van Wolfswinkel, die zijn beklag deed bij de scheidsrechter nadat hij een elleboog in zijn nek had gevoeld, diep in blessuretijd tegen een gele kaart aan. De spits mist daardoor volgende week het thuisduel met Feyenoord.