Excelsior is slap Vitesse de baas

Blijdschap bij Nigel Hasselbaink van Excelsior Pro Shots

Excelsior heeft in eigen huis een belangrijke en meer dan verdiende 1-0 overwinning geboekt op Vitesse. De nummer vijf van de eredivisie had niets in te brengen tegen de degradatiekandidaat.

De Arnhemmers hadden in april al drie keer gewonnen, maar kwamen er in Rotterdam in de eerste helft helemaal niet aan te pas. Excelsior leek in niets op de dit seizoen soms zo zwalkende ploeg en viel naar hartenlust aan.

Uitblinker Nigel Hasselbaink opende in de dertiende minuut de score. Op aangeven van Mike van Duinen schoot hij hard en hoog binnen. De 26-jarige aanvaller had na een heerlijk een-tweetje met Stanley Elbers ook de 2-0 op zijn schoen, maar doelman Eloy Room lag in de weg.

Nigel Hasselbaink viert de treffer met zijn ploeggenoten Pro Shots

Vitesse spartelt

Bekerfinalist Vitesse kroop na rust ietwat uit het wak waarin het voor rust spartelde, maar veel verder dan een kopbal van aanvoerder Guram Kashia kwam het niet.

Excelsior viel door de lichte Arnhemse druk wel wat terug op eigen helft. Maar nog steeds waren de beste kansen voor de Rotterdammers. Zo legde Hasselbaink de bal loepzuiver klaar voor Elbers, maar opnieuw redde Room.

Gescoord werd er niet meer, maar de supporters op Woudestein maalden daar weinig om; een nieuw seizoen in de eredivisie is weer een stapje dichterbij.

Bij Vitesse liep Ricky van Wolfswinkel, die zijn beklag deed bij de scheidsrechter nadat hij een elleboog in zijn nek had gevoeld, diep in blessuretijd tegen een gele kaart aan. De spits mist daardoor volgende week het thuisduel met Feyenoord.

Hasselbaink: alle telefoontjes zijn welkom
Reactie van Excelsior-aanvaller Nigel Hasselbaink na de 1-0 thuiszege op Vitesse. De aanvaller, aan het eind van het seizoen transfervrij, maakte de enige treffer van het duel.
1/4Hasselbaink: alle telefoontjes zijn welkom
Van Wolfswinkel: ik reageerde niet goed na zoveelste elleboog
Reactie van Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel na de 1-0 nederlaag bij Excelsior. Hij kreeg in de slotfase een gele kaart waardoor hij volgende week het thuisduel met Feyenoord mist.
2/4Van Wolfswinkel: ik reageerde niet goed na zoveelste elleboog
Fraser: ik moet de tegenstander een compliment geven
Reactie van Vitesse-trainer Henk Fraser na de 1-0 nederlaag bij Excelsior.
3/4Fraser: ik moet de tegenstander een compliment geven
Van der Gaag: het team ging ervoor, vanaf de eerste minuut
Reactie van Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag na de 1-0 thuiszege op Vitesse.
4/4Van der Gaag: het team ging ervoor, vanaf de eerste minuut
Statistieken Excelsior-Vitesse