Laurine van Riessen
NOS WielrennenAangepast

Van Riessen ook achtste in finale 500 meter, twee Russinnen op podium

Laurine van Riessen is als achtste geëindigd op de 500 meter tijdrit bij de WK baanwielrennen in Hongkong. De baanwielrenster reed in de finale met 34,526 seconden ruim twee tienden langzamer dan in de kwalificaties van vanochtend.

Van Riessen achtste op 500 meter

De strijd om het goud leek een Russische aangelegenheid te gaan worden. Anastasija Vojnova was de snelste in de kwalificatie en met twee wereldtitels op zak was ze de favoriete. De Russin kwam echter te traag op gang en zag het goud naar haar landgenote Darija Sjmeleva gaan.

In 33,282 was Sjmeleva de snelste, voor de Duitse Miriam Welte, die een tijd van 33,382 klokte. Vojnova kwam niet verder dan 33,454 en werd daarmee derde.

Vojnova en Sjmeleva werden ook al wereldkampioen op de teamsprint.

Lamberink negende

In de kwalificaties hield Van Riessen met 34,276 Kyra Lamberink (0,053) achter zich. Lamberink werd negende in de eindrangschikking.

Vorig jaar won Elis Ligtlee nog brons op dit onderdeel.

Belgisch succes met oranje randje

Het onderdeel madison, een koppelkoers over 30 kilometer, werd gewonnen door het Belgische duo Jolien d'Hoore en Lotte Kopecky. De pupillen van de Nederlandse baancoach Peter Pieters verwezen Groot-Brittannië en Australië naar het zilver en het brons.

Voor d'Hoore is het de tweede WK-medaille in Hongkong. Eerder werd ze derde op de scratch.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl