NOS WielrennenAangepast

Sprinter Lavreysen stoot door naar halve finales WK

Lavreysen verslaat Dawkins in kwartfinales sprint

Harrie Lavreysen heeft zich bij de WK baanwielrennen in Hongkong op overtuigende wijze geplaatst voor de halve finales van de sprint. In de kwartfinales rekende hij gedecideerd af met Edward Dawkins.

De 20-jarige WK-debutant maakte tijdens de teamsprint al indruk en tegen Dawkins was dat niet anders.

Tactisch spel

In de eerste heat probeerde de ervaren Nieuw-Zeelander Lavreysen met tactisch spel te verslaan, maar de Nederlander nam de aanval over en won. In de tweede heat hield Lavreysen hem op pure snelheid achter zich.

Lavreysen kan het amper geloven

Andere WK-debutant

In de halve finales neemt Lavreysen het op tegen een andere WK-debutant, de 21-jarige Ryan Owens. De Brit overleefde de kwartfinales na een diskwalificatie van zijn Duitse tegenstander Max Niederlag.

De andere halve finale gaat tussen Ethan Mitchell uit Nieuw-Zeeland en de Russische favoriet voor de titel Denis Dmitrijev.

Zaterdagmiddag rond 14.00 uur Nederlandse tijd komt Lavreysen opnieuw in actie.

Roy Eefting bezet na twee van de vier onderdelen de zesde plaats op het omnium. Hij opende op het onderdeel scratch als zevende.

De zege was voor de Spanjaard Albert Torres. De temporace sloot de in Apeldoorn woonachtige Eefting af als vijfde. Hier was de winst voor de Nieuw-Zeelander Aaron Gate.

Eefting naar zevende plek op scratch

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl