In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Politie: aanleiding drama Dishoek in relationele sfeer

De politie denkt dat de aanleiding voor het drama in het Zeeuwse Dishoek in de relationele sfeer ligt. Het stel was al langere tijd bij hulpinstanties in beeld vanwege huiselijk geweld.

Op een persconferentie gaf de politie vanavond een overzicht van incidenten die bekend zijn. Uit het dossier blijkt dat er al langere tijd problemen waren. De vrouw deed meerdere keren melding van huiselijk geweld. De man kreeg twee keer een huisverbod opgelegd en zat ook vast voor mishandeling.

Volgens Omroep Zeeland maakte de politie zich na het vinden van de twee lichamen ook zorgen over de toestand van de vijf kinderen van het echtpaar. Agenten zijn daarom direct na de vondst van de lichamen naar de woning van het gezin in Middelburg gegaan.

Daar troffen ze drie meerderjarige kinderen (18, 22 en 23 jaar) en twee minderjarige kinderen van 13 en 2 aan. De kinderen zijn opgevangen. Ze worden ondersteund door familierechercheurs en hulpinstanties.

Veel onduidelijk

Er is nog altijd veel onduidelijk over de dood van het stel. Hun lichamen werden donderdagochtend gevonden in een bos bij het Zeeuwse Dishoek. Al snel werd duidelijk dat ze door geweld om het leven zijn gekomen.

Waarschijnlijk heeft het stel elkaar woensdag ontmoet en zijn ze vervolgens samen naar het bos gegaan. Wat zich daar vervolgens heeft afgespeeld, is onbekend. Volgens Omroep Zeeland is in de buurt van de slachtoffers een vuurwapen gevonden.

Vuurwapen

In augustus doorzocht de politie het huis van het stel, na een tip dat er een vuurwapen zou liggen. Er werd echter niets gevonden.

Na de vondst van de lichamen afgelopen donderdag is het huis opnieuw doorzocht. Agenten troffen toen een neppistool aan dat volgens de politie nauwelijks van een echt wapen te onderscheiden was.

Advertentie via Ster.nl