NOS NieuwsAangepast

Gratis kans op een miljoen bij Staatsloterij, óók zonder bewijs

De Staatsloterij wil oud-spelers tegemoet komen, omdat zij zich misleid voelen over de trekkingen in de periode van 2000 tot 2008. Voor deze spelers wordt op 27 mei een bijzondere trekking georganiseerd waar zij gratis aan mee kunnen doen. 

Je kunt je online aanmelden voor de loterij. Er is geprobeerd om de extra trekking laagdrempelig te houden. Maar hoe controleert de Staatsloterij of je wel echt meedeed tussen 2000 en 2008?

"Je moet bij je aanmelding je geboortedatum invullen. Was je tot en met 2008 minderjarig? Dan kun je niet mee hebben gedaan aan trekkingen in die periode", zegt woordvoerder Jan Driessen van de Staatsloterij. "Daarnaast kun je meedoen vanaf maar één ip-adres en met maar één rekeningnummer."

40 miljoen loten beschikbaar

Als je niet kunt bewijzen dat je ook echt hebt meegespeeld, dan krijg je maximaal twee loten. Heb je wel bewijs dat je vaker hebt meegespeeld, bijvoorbeeld doordat je een abonnement had, dan krijg je maximaal vier loten.

De schatting is dat in de betreffende periode zo’n zeven miljoen mensen hebben meegespeeld. In het theoretische geval dat er meer aanmeldingen zijn, dan gaat de inschrijving niet dicht. In totaal zijn er bijna 40 miljoen loten beschikbaar, al zullen de prijzen alleen op de uitgegeven loten vallen.

Bijzondere trekking

"Dit kan de grootste trekking ooit worden. Tot nu toe was dat de reguliere trekking van juli 2008. Toen werden er 6,2 miljoen loten verkocht", zegt Sander van de Vooren van de Nederlandse Loterij, waar de Staatsloterij onder valt.

De loterij wordt overspoeld met vragen over de extra trekking. Het was zelfs zo erg dat het callcenter even was overbelast. Inmiddels zijn er meer mensen aangenomen om alle vragen te beantwoorden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl